Известие

Collapse
No announcement yet.

Размер на чистачките на Alfa Romeo 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ldv6 Покажи съобщение
    За проба сложих 60/55см (24"/22"). На шофьорската заспа, но наистина 55 са много за пасажерската и се качва по пластмасарията в края. Явно 53 си е размера там.

Иначе са от модерните пластмасови, но се получава един ефект при тях - шофьорската като се вдигне вертикално и водата не се отделя добре, а се увлича и се връща зад чистаката на 5-10 см към средата на стъклото. С Бошчето такива филми нямаше.
    Наскоро ги сменях. Перфектния размер е 60 на 51, обаче не можах да намеря и в крайна сметка сложих 55 на 51. Чистят перфектно

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

има закривени на 53 см стават идеално за пред пасажера .пред шофьора съм с 56 см
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

Аз сложих 55см от пред и на пасажерското място 51см,но ми замазва на едно място и не разбирам,защо така и със по-дълги и с по-къси замзва леко.
        Дали е крива самата чистачка?
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от ldv6 Покажи съобщение
          шофьорската като се вдигне вертикално и водата не се отделя добре, а се увлича и се връща зад чистаката на 5-10 см към средата на стъклото.
          Абсолютно същия проблем имам и аз.Няма ли някакво мазило за чистачки та водата да се отделя по-лесно от тях?
          Alfa 156
          ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
          sigpic

Comment

Не зная за мазило, но ламаринения Бош не правеше така. Те и тия кривите са куче марка някакви, за проба ги взех само, та може и от това да е. Все пак ефекта го има повече при силен дъжд.
            Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
            Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
            Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
            Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

Първоначално публикувано от kiko222 Покажи съобщение
              Аз сложих 55см от пред и на пасажерското място 51см,но ми замазва на едно място и не разбирам,защо така и със по-дълги и с по-къси замзва леко.
              Дали е крива самата чистачка?
              55 пред шофьора, а за пасажера зависи : ако е тип "банан" трябва да е 50, ако е от стария тип 53.
              Взимал съм тип "банан" на 53 и нищо не чистеше.
              Аз бананите ги изхвърлих и на оригиналните ми им смених перата с такива от B#### eco.
              Оригиналната пасажерска чистачка е с двойна кривина.

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
              Абсолютно същия проблем имам и аз.Няма ли някакво мазило за чистачки та водата да се отделя по-лесно от тях?
              Аз взех някакво мазило за стъкло , рекламират го че след намазване не се задържат капки по стъклото , което е добре защото на задното нямам чистачка. Но ме е шубе да намажа защото смърди на ацетон и се досещам какво ще стане с гумените уплътнения ...
              ...

Comment

Аз имам проблем с моята лява чистачка от днес. Прехвърля ми цялата чистачка извън стъклото. Размера е 55 / 53. Взех нова чистачка от Shell на Bosh, отново се получава.

Comment

Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщение
                  Аз имам проблем с моята лява чистачка от днес. Прехвърля ми цялата чистачка извън стъклото. Размера е 55 / 53. Взех нова чистачка от Shell на Bosh, отново се получава.
                  Най вероятно проблема ти идва от пластмасата, която прави връзка м/у самата чистачка и металната част която е на колата. Провери я и опитай да я смениш с друга

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Моля да обобщите. Какъв размер е точен (водач - пасажер) и дали да е "банан" или не и т.н. Нека само да кажат тези, които са ги сменяли на техните коли и имат лични впечатления.. Благодаря предварително..
                    Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Аз си купих Бош от Шел по 9.99лв бройката. Мога да кажа, че съм много доволен защото преди и аз се оплаквах от мазане, но с тях този ми проблем изчезна. На шофьора ми е 55 см но на пасажера минах на 48 см и мисля, че стана идеално.

Отказах се от бананите и другите Китайски плодове и се върнах на добрите стари щеки
                      Last edited by Petk0FF; d.m.y г., 19:34.
                      Alfa Romeo 2.4 JTD `2000

Comment

В тази тема може и да съм писал, но мойте са Бош от практикер, размера не го помня обаче. За парите си са много добър вариант, видях ги на колега и затова си взех същите.
                        sigpic
                        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
                          Моля да обобщите. Какъв размер е точен (водач - пасажер) и дали да е "банан" или не и т.н. Нека само да кажат тези, които са ги сменяли на техните коли и имат лични впечатления.. Благодаря предварително..
                          От стария тип - 55/53
                          Пасажерската е с двойна кривина.
                          Идеални са за всички случаи с изключение на зимата.

"Бананите" за алфа 156 ги дават да бъдат 55/50.
                          Пробвах такива и не останах доволен.
                          Зимата карам с банани 53/48.
                          ...

Comment

За да не отварям нова тема, някой може ли да ми каже, как на 156 да сложа aero twin по този начин - рамото да остава под чистачката, а не да стои върху нея:

Alfa Romeo 155 1.8TS
                            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Трябват ти такива рамена, а не знам дали се произвеждат.
                              Всъщност, ако при фейслифтовата са направени така, евентуално... при Пасат 5 и 5.5 например има заменяемост там - колегата си купи рамена от 5.5 и сложи такъв аеротуин и се получи.
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

В такъв случай ако си взема рамена от 147/ГТ (заводските с aero twin), стават ли за 156, някой да е пробвал?
                                Alfa Romeo 155 1.8TS
                                Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Working...
                                X